vrijdag 30 mei 2014

Meer en meer ongevallen tijdens doe-het-zelven

Tijdens het klussen gebeuren steeds meer en meer ongevallen. Meestal komt dit door onoplettendheid en slechte voorbereiding, soms kan je al eens pech hebben ook natuurlijk. Vingers en handen komen op de eerste plaats voor verzorging, doch kneuzingen van enkels en polsen staan ook in de top vijf.
Sorry dames maar jullie raken meer gewond dan heren bij het klussen.

Veel ongevallen kunnen voorkomen worden door een betere voorbereiding van het werk. Ook maken weinig klussers gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Op het werk is hier controle op, thuis niet... Ongeveer 15 % meer, dan vorige jaren komt, na een ongeval bij het klussen, op de spoed terecht.
Veel mensen hebben thuis onvoldoende EHBO materiaal ter beschikking of deze middelen liggen her en der verspreid, bij het "zoeken" gaat er dan ook te veel tijd verloren. Sommige hebben wel een EHBO koffer in huis, maar weten dan niet hoe of welk materiaal moeten ze moeten gebruiken.
CDV Safety organiseert daarom workshops EHBO, waarbij men praktisch leert omgaan met het EHBO materiaal, standaard hoort bij deze workshop ook reanimeren met AED toestel.
Wij bieden ook een handzame EHBO koffer voor thuis of onderweg aan, gevuld met EHBO materiaal dat bij klus ongevallen goed te pas komt. Denk hier eens aan als je klusmteriaal koopt voor Vaderdag!

cdvsafetyshop

Veilige groeten,
Carl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten